Waarom Moringa

Veel mensen hebben in deze tijd een chronisch te kort aan essentiele voedingstoffen.

In de westerse wereld komt dit door slechte eetgewoonten waardoor ons lichaam niet altijd krijgt wat het nodig heeft.

‘Het merendeel van ons voedsel wordt niet meer geoogst maar wordt gemaakt op de fabrieksvloer. Ons spijsverteringsstelsel heeft nauwelijks de tijd gehad zich aan te passen deze producten te kunnen verteren.’ (Amber Albarda, 2010)

Dit leidt tot nare ziektes zoals diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten en zelfs kanker.

Bent u ook moe, heeft u overdag weinig energie, last om u te concentreren, slechte ogen, haaruitval, een paar kilootjes te veel of slaapt u slecht?

Volgens het rapport “Tekorten in de Nederlandse Voeding” van de Stichting Orthomoleculaire Educatie (SOE) eet de gemiddelde  Nederlander niet volgens de Voedingswijzer van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding (VoVo).

‘totdat de mensheid een grassprietje kan dupliceren, kan de natuur alleen maar lachen om onze zogenaamde wetenschappelijke kennis. Chemische geneeswijzen kunnen het nooit winnen van producten uit de natuur. Van levende plantencellen, het resultaat van de stralen van de zon, de moeder van al het leven’. (Thomas Edison)

In de hele wereld hebben mensen last van onder- of overvoeding.
In ontwikkelingslanden heeft men een tekort aan voedinsstoffen doordat men doorgaands niet genoeg voeding (slecht of goed) tot zich kan nemen.

Hebt u ooit wel eens gehoord van Moringa Oleifera? Volgens wetenschappers de Wonderboom.

Het lijkt dé oplossing voor over- en ondervoeding.

Moringa is in de westerse wereld doorgaands nog onbekend, maar dat betekent niet dat het iets nieuws is.

Moringa wordt in ontwikkelingslanden (Afrika, Azie en Zuid Amerika) al sinds jaar en dag veel gebruikt in bijvoorbeeld voeding, als natuurlijke mest, als natuurlijk medicijn, voor water zuivering en er zijn nog vele andere mogelijkheden.

Wordt het niet eens tijd dat u het zelf probeert?